Under historien har det spelats på allt möjligt. Och än idag så förekommer det spel och vadslagning på i stort sett allt möjligt. Vi kommer på denna sida gå igenom allt som innebär gällande begreppet att spela på sport.

Att spela på sport

Spela på sport gillar vi på spela.info och inte undra på det egentligen när det är så många som oss därute som gillar det lika mycket. Vi vet att det sitter tiotusentals svenskar och bara väntar på helgens fotboll för att kunna spela en slant. Förhoppningsvis kunna vinna en större sådan tillbaks.

Det är så att sport blir bara bättre när man bettar för då blir upplevelsen så mycket större och mer spännande att det är uteslutet för oss i alla fall att inte oddsa på en match eller satsa på ett visst resultat. Vad kan vara bättre än att spela på sitt favoritlag och kolla på matchen men även vinna en slant samtidigt, det är helt oslagbart och givetvis har detta funnits i alla tider.

Hur länge har det spelats?

Det är inte svårt att föreställa sig att grottmänniskor slog vad om vem som kunde fälla den största hjorten. Eller exempelvis mammuten för att sen kunna skryta om det. De kanske slog vad om vilket spjut eller sten som skulle användas för att göra det ännu mer spännande. För ett par tusen år sedan i gamla Grekland slog man fast att sport mellan män skulle avgöras. I en återkommande tävling som visade vem som var bäst och starkast eller snabbast.

Givetvis var publiken där och hejade på. Men även satsade sina surt förvärvade slantar på detta eftersom man trodde så hårt på just sin favorit. Hundkapplöpningar i England har alltid varit stort och på 1700-talet. Då var det så stort att det blev nationalsporten på söndagar. Det fanns inte en enda som jobbade under de dagarna om de kunde undvika det för alla var och såg på tävlingarna. Än idag är det prestige att komma från en sådan familj som födde upp hundarna. Än idag är det en av de mest populära sporter som finns över vattnet och i de länderna.

Varför spelar man?

Att människor spelar så mycket är ingenting som kommer ur de tomma intet. I vår hjärna så har vi ett belöningssystem som gör att vi vill lyckas. Exempelvis när vi sätter ett odds och det sedan går in så frigörs dopamin till vår hjärna, vilket ger oss en känsla av att vi mår bra. Förr i tiden hade vi en reptilhjärna som bara kunde förstå känslorna av att fly eller fightas. Idag har vår hjärna en rad olika egenskaper som gör att vi kan känna känslor, förstå konsekvenser av vårt handlande etc. Därför gäller det att vara försiktig när vi spelar.

Vem som helst kan bli beroende av spelandet och därför är det otroligt viktigt att man gör det på en nivå som inte påverkar vårt leverne, vår omgivning, vår familj och framför allt ekonomi. Alla dessa punkterna hänger ihop och därför är det viktigt att vi har detta med i tankarna när vi spelar.

Vad kan man spela på för sporter?

Spela på sport är inte bara en viss sak utan många olika saker. I och med att du kan idag spela på så många olika sporter och nivåer. Det är tvärt omöjligt att inte hitta sin favorit. Vi har sett att du kan spela på allt från Fotbolls-VM till division 4 i fotboll i Makedonien. Även vem som blir segrare i en viss tennis-turnering, vem som får första gula kortet. Även vem som gör första målet i ishockeymatchen.

Det sagt så ska man veta att det är alltid bäst att spela. Även där de som vet spelar och då menar vi att man ska välja sin plats att spela med omsorg och spela där man får bäst villkor. Det är bara lathet som gör att man spelar på samma hela tiden och för att underlätta detta så har vi de bästa sidorna med de bästa villkoren för dig som spelare. Det är inte svårare än så att betta med bästa odds eller utbud och det betyder att du inte behöver leta själv eller ens tänka på det. Lycka till och hoppas du blir en vinnare!

Spela-på-sport