Att betta på esport är större än någonsin och det fortsätter bara att öka i popularitet. Att spela på esport fungerar precis likadant som att spela på andra sporter som till exempel fotboll. Du lägger ett bett på den person eller det lag du tror kommer att vinna och så kommer det betalas ut vinster till det odds som vann. Sedan finns det även inom e-sport en hel del specialare att betta på, men att spela på så kallade matchvinnare är den vanligaste spelformen. Esport är ett samlingsnamn för olika matcher och tävlingar som utförs via en dator eller annan spelkonsol och står för elektronisk sport. Antingen så utförs matcherna en mot en, eller i olika lag mot varandra. Detta sker oftast via internetuppkoppling eller sammansatta lokala nätverk (LAN).

Olika spel inom e-sport

Idag finns det ett flertal stora och kända esports evenemang. I dessa så tävlar de absolut största och bästa spelarna om att kamma hem otroligt prissummor. I Sverige var vi tidiga med att ansluta oss till dessa tävlingar, vilket kan märkas på många svenska lags framgång i stora turneringar och event. Vi har även stora e-sports event i Sverige. Två gånger om året så anordnas eventet Dreamhack som fylls med över 13000 datorer och massvis med tävlingar. Det är oftast tävlingar som dessa som man sedan bettar på.

Det finns en hel del olika spel att betta på, men de allra vanligaste och de absolut största spelen är de som du finner hos de stora bettingsidorna idag. Där brukar det finnas odds på spel som:

  • CS:GO
  • LOL
  • DOTA 2
  • STARCRAFT 2
  • HEARTSTONE
  • HON

Dessa är de mest vanliga spelen som du kommer att finna när du ska betta på elektronisk sport. Samtliga spel går inom spelkategorierna: realtidsstrategi, MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), eller FPS (Förstapersonsskjutare). Så är du intresserad av att börja betta på e-sport så är det dessa spel du ska spana in. Kika på några matcher och se vad som faller just dig i smaken, kanske du redan spelar något av dessa spel själv och har favoritlag som du ser upp till.
För nyheter kring och information om att betta på elektronisk sport så rekommenderar vi att du besöker http://www.esportbetting.se/ för mer information.

E-sport
E-sport