Spela på e-sport

Att spela på e-sport är idag större än någonsin tidigare och det fortsätter bara att öka i popularitet i takt med att teknologin i samhället utvecklas. Att spela på e-sport fungerar precis likadant som att spela på andra sporter som till exempel fotboll eller ishockey, även om det kan skilja sig något i vissa avseenden. Du lägger ett bet på den person eller det lag du tror kommer att vinna och så kommer det betalas ut vinster till det odds som vann. Sedan finns det även inom e-sport en hel del specialare att betta på, men att spela på så kallade matchvinnare är den vanligaste spelformen. E-sport är ett samlingsnamn för olika matcher och tävlingar som utförs via en dator eller annan spelkonsol och står för elektronisk sport kort och gott. Antingen så utförs matcherna en mot en, eller i olika lag mot varandra. Detta sker oftast via internetuppkoppling eller sammansatta lokala nätverk (LAN). Ett populärt LAN som du säkert har hört talas om är Dreamhack, som ursprungligen startade i Jönköping och Elmia. Det lever i allra högsta grad idag och det är två LAN om året, ett på sommaren och ett på vintern.

E-sport

De mest populära spelen att spela på inom e-sport

Idag finns det ett flertal stora och kända e-sports evenemang. I dessa så tävlar de absolut största och bästa spelarna om att kamma hem otroligt stora prissummor. I Sverige var vi tidiga med att ansluta oss till dessa tävlingar, vilket kan märkas på många svenska lags framgång i stora turneringar och event. Vi har även stora e-sports event i Sverige. Två gånger om året så anordnas som sagt eventet Dreamhack, som fylls med över 13000 datorer och massvis med olika tävlingar inom de mest populära spelen. Det är oftast tävlingar som dessa som man sedan bettar på.

Det finns en hel del olika spel att betta på, men de allra vanligaste och de absolut största spelen är de som du finner hos de stora bettingsidorna idag. Där brukar det finnas odds på spel som:

Counter Strike: Global Offensive

Ett av de absolut mest populära spelen bland framför allt våra kära ungdomar. Du hittar ständigt nya turneringar och tävlingar oavsett årstid och nästan varje dag är det matcher som pågår i proffsscenen i CS:GO. De flesta spelbolagen som erbjuder spel på e-sport erbjuder spel på just CS:GO.

 • Spela på vinnaren i matchen – Du lägger ett bet på det lag du tror vinner matchen helt enkelt. Observera att det endast brukar finnas 12 och inte 1×2 som exempelvis på fotboll.
 • Antal kartor – Ofta spelas en match i bäst av tre kartor. Spela på vilket lag som du tror vinner vilken karta eller över/under.
 • Handikapp – Fungerar precis som på fotboll och hockey att du spelar på att ett lag ligger under eller leder inför matchen.
 • Vinner rundan – Spela på vilket lag som vinner vilken runda. Det lag som kommer först till 16 rundor vinner matchen.
 • Resultat – Spela på vad slutresultatet blir. Det svåraste spelalternativet av de alla, men också det som ger störst utdelning om du prickar rätt.

League of Legends

League of Legends, eller LoL som det kallas i folkmun, är det största spelet inom e-sport, då det drar flest tittare. Detta för också med sig att det finns många spelalternativ.

 • Spela på vinnaren i matchen – Spela på det lag du tror vinner matchen.
 • Antal kartor – Fungerar precis som med CS:GO.
 • Kills – Då spelet går ut på att döda motståndarna kan du givetvis spela på kills. Exempelvis först att nå antalet kills, eller totalt antal kills i matchen.
 • Baron – Spela på det lag du tror dödar en Baron först.
 • Tower – Spela på det lag du tror förstör ett första tower, eller varför inte totalt antal förstörda towers?
 • Inhabitor – Spela på det lag du tror förstör den första Inhabitorn.

Dessa två spelen är de som spelbolagen erbjuder mest spelalternativ på i dagens läge. Du kan se vilka andra spel som du kan spela på i listan nedanför. Dessa har inte lika många spelalternativ än, men vi räknar med att spelbolagen kommer att erbjuda fler spelalternativ även här inom en snar framtid.

Dessa är de mest vanliga spelen som du kommer att finna när du ska spela på e-sport. Samtliga spel går inom spelkategorierna: realtidsstrategi, MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), eller FPS (First Person Shooter). Så är du intresserad av att börja spela på e-sport så är det dessa spel du ska spana in. Kika på några matcher och se vad som faller just dig i smaken, kanske du redan spelar något av dessa spel själv och har favoritlag som du ser upp till och vad passar väl bättre då än att även kunna spela på dem?
För nyheter kring och information om att betta på elektronisk sport så rekommenderar vi att du besöker http://www.esportbetting.se/ för mer information.