Malmö FF mot Champions League

Posted on

Giganten i svensk klubblagsfotboll de senaste åren har varit Malmö FF. Sedan år 2010 har klubben vunnit SM-guld hela fem gånger och dessutom lyckats ta sig hela vägen till gruppspel i Champions League.

Malmö FF har under denna tid varit mer eller mindre överlägsna, både i sitt sätt att spela fotboll men också sett till hur klubben har skötts. Klubben genomsyras av professionalism och vinnarkulturen sitter långt i väggarna i omklädningsrummet på Swedbank Stadion. Alla som spelar i MFF vet vad det innebär och är medvetna om den press som finns på klubben att man alltid förväntas vinna.

Problem

Det här året har klubben dock sladdat till rejält. När Allsvenskan gick in i uppehåll för VM i Ryssland parkerad dem på tionde plats med endast femton inspelade poäng. Detta är såklart en rent ut sagt katastrofal inledning på säsongen för ett lag som MFF. Laget går inte att känna igen, spelet har hackat och ingen spelare har presterat som förväntat.

Många tippade Malmö, inte särskilt konstigt, som vinnare i år igen. Men sett till hur det ser ut nu, efter ungefär hälften, kommer det med största sannolikhet. Klubben största mål bör nu istället bli att placera sig på en plats som innebär kval till europaspel. En sådan placering bör inte vara omöjlig. Klubben värvade nyss tillbaka Anders Christiansen, som när han var i Malmö förra året var en av ligans absolut bästa och även om en spelare inte gör ett lag så kommer han innebära skillnad, utan tvekan.

Fotbolls VM på gång

Posted on

Fotbolls VM drar igång 14 juni, och Sverige är med. Ryssland står för värdskapet för turneringen. Sverige spelar sin första match den 18 juni mot Sydkorea. Återstår att se om Sverige kan komma upp i samma nivå som när man slog ut Italien i kvalet till VM. Spännande!

Fotboll-spel

Spela poker WSOP

Posted on

När det gäller frågan “är poker en sport?” är det bara att observera WSOP för att få svar.

Det största pokereventet i världen, med flera tusen spelare och mångmiljonär i vinster. En gång varje år i Las Vegas hålls det enorma pokereventet WSOP; World Series of Poker. Eventet hölls först 1970 och har sedan dess utvecklats och vuxit genom åren. 2018 hålls den 49:e årliga turnering som officiellt kommer hållas mellan den 29:e maj och den 17:e juli.

No-limit Texas Hold’em är huvudeventet som drar av stapeln den 2:a juli och avslutas den 14:e juli. Huvudeventet är även klassat som världsturneringen i poker. 2017 vann vinnaren Scott Blumstein $8,150,000 och nämndes till poker världsmästare.

Eventet har sedan 1972 haft som regel att man måste köpa sig in med 10.000$, men man kan även kvalificeras till huvudeventet om man vinner via särskilda hemsidor eller spelar och vinner via satelliter.

2017 deltog 7 221 personer i huvudeventet och 2018 ser ut att dra in ett stort antal pokerspelare.

Under dem dagar som WSOP hålls kommer totalt 78 event ta plats. Allt från smärre event med mindre insättningsbelopp på $300-600 till exklusiva event som kväver insättningsbelopp runt $10.000-100.000. Dessa event kan ge vinster i miljonbelopp.

Svenska Deltagare

Under det senaste decenniet har många svenskar deltagit i WSOP, både i huvudeventet och i sidoeventen och 2018 kommer troligen inte vara annorlunda. Dock finns för tillfället finns ingen information angående vilka svenskar som kommer ställa upp i WSOP 2018.