Spela Hearthstone Online

Hearthstone är ett digitalt kortspel som släpptes av Blizzard 2014. Spelet bygger på att samla på sig kort som en sen bygger lekar av, som används för att tävla mot varandra. Matcherna går lite till som Schack, där de spelas en mot en och med strategiska drag ska en försöka ta kontroll över matchen och avsluta motståndaren. Detta görs genom att få ner dennes livspoäng från 30 till 0. Det är dock lite mer av en publiksport, jämfört med Schack, med fartfyllda matcher med mycket spänning. Till skillnad från annan e-sport förändras matcherna sällan plötsligt, utan gradvis skiftar över tid. Om du följer matcherna medan de spelas ställs det då mindre krav på fullständig uppmärksamhet, då du lätt kan följa upp vad som förändrats i matchen om du missar några minuter.

Hearthstone odds

När det handlar om professionellt spel inom Hearthstone utspelar det sig i turneringsform, som större organisatörer arrangerar. Är det en tillräckligt stor turnering brukar många bettingsidor som satsar på e-sport erbjuda odds för turneringen. I Hearthstone spelas dock inte lika många turneringar som i annan e-sport, men det finns dagligen mycket att spela på ändå. Blizzard själva arrangerar den absolut största Hearthstone-turneringen, på sitt BlizzCon som sker en gång om året.

Blizzard själva arrangerar den absolut största Hearthstone-turneringen, på sitt BlizzCon som sker en gång om året

Du satsar pengar på Hearthstone på samma sätt som andra sporter som utspelar sig en mot en. Oddsen pekar på vem i matcherna som är favoriten och den vanligaste satsningen är på vem som ska vinna. Du kan satsa på enstaka matcher, hela turneringen eller i vissa fall ha specialbets, som till exempel vem som tar ledningen eller gör något specifikt i en enskild match.

Spelbolagen som har med odds för e-sport ger i sedvanlig ordning ut rejält med bonusar till nya och trogna kunder, med stora insättningsbonusar, gratisspel och garantispel. Se till att dra nytta av alla de olika erbjudanden du kan få, för att maximera dina chanser när en turnering i Hearthstone närmar sig.

Så spelar du Hearthstone online

När det kommer till att spela på Hearthstone är det viktigt att sätta sig in i spelet och förstå hur det fungerar. Testa att spela själv, det är gratis att fixa och enkelt att få ihop en samling som fungerar att spela med. På detta sättet kan du få grunderna i hur det fungerar och förstå de grundläggande strategierna som används. Många av spelbolagen har också en sektion på sina sidor som hanterar nyheter, strategier och annat gällande e-sport och betting. Är du registrerad på sidan kan du få mycket hjälp inför en turnering och hålla koll på vilka spelare som gör bra ifrån sig. Eller när Blizzard gör något som förändrar spelet, som att förändra funktionen i viktiga kort eller släppa nya expansioner med kort.

Många proffs håller sig gärna till den spelstil som passar dem, så det kan vara enkelt att förutse vad de kommer att spela

De flesta proffs ger också stora möjligheter till en djupare förståelse i spelets mekaniker. De brukar skriva avancerade strategiartiklar, tankegångar kring lekbyggande, streama när de spelar och spela in videoguider och annat. Det är en stor tillgång att kolla in hur proffsen fungerar och tänker, speciellt om du ska satsa på dem under turneringar. Följer du proffsen mycket lär du dig snabbt vad de föredrar att spela och hur de gör det, vilket ger ovärderlig information kring dina satsningar sen. Eftersom olika lekar har naturliga styrkor och svagheter är de olika bra mot olika saker och då kan du på förhand veta vem i matcher som har övertag, även om oddsen säger en annan sak. Många proffs håller sig gärna till den spelstil som passar dem, så det kan vara enkelt att förutse vad de kommer att spela.

Ju bättre koll du har på spelet, spelarna och organisationen runt omkring, desto bättre kommer dina satsningar gå.